Fascinantni prizori iz zraka: Ekipa N1 u helikopteru EUFOR-a (FOTO+VIDEO)

Vijesti 29. sep 202109:38 > 09:40 0 komentara
N1

Ekipa N1 jutros je poletjela u helikopteru EUFOR-a iz Sarajeva do krajnjeg odredišta - Mostara, a u nastavku vam donosimo fotografije i videe toga leta.

Fascinantni prizori iz zraka su snimljeni kamerom N1 tokom leta kojeg je organizovao EUFOR.

U Mostaru će nakon slijetanja biti održana prezentacija terenske vježbe „NICS Mostar 2021“.

Let od Sarajeva do Mostara je trajao 25 minuta.

Za potrebe izvođenja vježbe pripremljen je i poseban scenario kako bi se prikazale mogućnosti NICS softvera te način njegove upotrebe u operacijama odgovora na prirodnu ili drugu nesreću, sa posebnim akcentom na saradnju i razmjenu informacija između različitih institucija iz sistema zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Na vježbi učestvuju pripadnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Republičke uprave civilne zaštite RS, Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a, te predstavnici Društva crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i drugih nevladinih organizacija.

Inače, ovaj helikopter se koristi za brzo premještanje. Avijaciju u EUFOR-u drži Austrija i njihove snage su odgovorne za letenje.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
let helikopterom

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!