Fatimah Hossaini ekskluzivno za N1: “Živa sam!”

Vijesti 28. aug 202121:00 > 21:01 1 komentar

Novinarka i umjetnica, Fatimah Hossaini, Afganistanka koja je za N1 govorila u zadnjim minutama slobodnog Kabula, samo nekoliko trenutaka dok su talibani bili u završnici preuzimanja ovog nekada modernog grada, uspjela se ukrcati na jedan od evakuacijskih aviona Sjedinjenih Država i danas je u Parizu. O putu prema slobodi, koji je dokumentovala u detalj, govori u ekskluzivnom intervjuu s Ikom Ferrer Gotić.

“Živa sam!” – prve su riječi Hossaini koja je u cijelom procesu evakuacije komunicirala s N1 novinarima i organizacijama koji su je uspjeli spasiti od sigurne smrti.

Vezana vijest

Pogledajte put ove hrabre novinarke i umjetnice, koja se nada da će se jednog dana moći vratiti nazad u svoju zemlju i u njoj graditi svoju budućnost.

Britanija prekida evakuaciju civila

Inače, britanski veleposlanik u Afganistanu Laurie Bristow izjavio je u subotu da je došao trenutak da se prekine zračni most kojim je u posljednja dva tjedna evakuirano gotovo 15.000 Afganistanaca i britanskih državaljana.

“Došlo je vrijeme da zaključimo ovu fazu operacije, ali nismo zaboravili ljude koji još žele otići i učinit ćemo sve da im pomognemo”, priopćio je Bristow.

Nijedan britanski zrakoplov namijenjen isključivo evakuaciji civila neće polijetati iz Kabula, ali letovi za britanske vojnike i manji broj Afganistanaca će se nastaviti, objavilo je britansko ministarstvo obrane.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare