Fazlić o pomoći koju su Bihaću uputili Dodik, Forto, Efendić i Mičić

Novi dan 04. feb 202212:09 > 14:23 0 komentara

Grad Bihać ima mnogo prijatelja koji su prijateljstvo prema ovom gradu pokazali kroz konkretnu pomoć kazao je za N1 gradonačelnik Šuhret Fazlić. On dodaje da Bihać ne smije biti talac ničijih političkih ubjeđenja, a da prijatelje traži i ima svugdje.

“Prijatelje tražim svuda, i prijatelje imam svuda, prije nekoliko dana premijer Forto je pomogao izgradnju sportske dvorane sa 100.000KM, prije toga sam imao saradnju sa Efendićem koji je pomogao izgradnju vode na Lipi sa 50.000KM, pomagao je pokojni načelnik Bijeljine (Mićo Mićić), pa čak i Dodik je u najtežoj krizi pomagao ovdje slao sredstva”, rekao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u razgovoru za N1.

Fazlić je dodao da ima dobru saradnju sa Vladom FBiH, sa nekim ministarstvima na nivou Bosne i Hercegovine, sa određenim uredima u Republici Srpskoj, a po pitanjima povratka.

Kada je riječ o migrantskoj krizi, ona je trenutno, kaže Fazlić mirna, no ništa na nivou države, ali i EU nije učinjeno da se ona zaista stavi pod kontrolu.

“Siguran sam da kada bi sutra došlo u BIH da bismo imali isti protiv. Kada su se počeli svađati ministar Ružnić i ministar Cikotić oko toga ko je rješio migrantsku krizu, rekao sam polako. Ali treba raditi na tome, da sutra, ako nekoliko hiljada migranata koji idu preko Bjelorusije, okrenu se na nas. Imaćemo problem, jer ga nismo sistemski rješili”, rekao je Fazlić.

Sagovornik N1 dodaje da njegovi izvori iz međunarodnih organizacija kažu da su kampovi u Srbiji puni i da migranti koriste rutu preko Mađarske i Bjelorusije.

“Neka se sutra zakuva na bjelorusko-ukrajinskoj granici, oni će opet okrenuti ovamo”, rekao je gradonačelnik Bihaća.

Na koncu Fazlić je rekao da se mora raditi na tome da vlasti vladaju situacijom, te da je urađeno ono što je do njih, formiran je kamp Lipa. Ne žele, zaključuje Fazlić, migrante na divljim lokacijama ili na ulicama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!