Federalna uprava za inspekcijske poslove o inspekciji na KCUS-u

Vijesti 08. apr 202110:48 0 komentara
N1

Povodom informacija o nalazima inspekcijskog nadzora koje su se pojavile na nekim portalima, Federalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost da iste ne može ni potvrditi niti demantovati, te da nije izvor takvih informacija.

“Napominjemo, federalni zdravstveni inspektori su dana 6. aprila 2021. godine pokrenuli inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u okviru postupka provjere navoda elektronskih i pisanih medija u vezi s objavljenim pismima anesteziologa KCUS koja se odnose na korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran COVID 19 na KCUS-u”, naveli su.

Po okončanju inspekcijskog nadzora, sveobuhvatan izvještaj o postupanju i nalazima federalnih inspektora s pratećom dokumentacijom će u ostavljenom roku od tri dana biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, shodno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

“Kao što smo i ranije naveli, a s obzirom da postupak u ovom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage nismo u mogućnosti davati dalje informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora”, poručil su.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!