Feraget nakon ročišta: Gdje je snimak sa kuće Šerifa Konjevića?

Vijesti 27. jan 202214:17 > 14:55 1 komentar
F.Z./N1

Nakon nastavka suđenja u predmetu "Dženan Memić", javnosti su se obratili otac stradalog mladića Muriz Memić i advokat porodice Memić Ifet Feraget. Istaknuto je da sve ide svojim tokom, ali da je od početka bilo jasno da se istina nastoji prikriti.

Memić je naglasio da se počeo sklapati mozaik u predmetu “Dženan Memić” aliudirajući na današnje svjedočenje u kojem je otkriveno da se određeni snimci iz te kobne noći nisu samo brisali već da su izuzimani bez naredbe.

“Zavjese su sve kraće, a onaj kome sam to rekao razumjet će. Dakle, sve ide svojim tokom, zadovoljni smo. Saznat će narod šta su sve bili spremni uraditi. Na narednom ročištu će biti i drugi svjedoci, ljekari iz Hitne pomoći i slaže se mozaik uglavnom”, istakao je Memić.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić nakon ročišta je rekao da se od početka ovog slučaja vidjelo da se pravda ne provodi.

“Ako znamo da su snimci sa hotela Crystal uništeni za četiri dana, a da su drugi snimci izuzimani bez ikakve naredbe i da nije utvrđeno gdje se oni nalaze i šta se u originalu na centralnoj jedinici nalazi, znači da je sasvim logično zaključiti da je od početka stalo da se istina ne utvrdi. To je pitanje za Tužilaštvo jer mi očekujemo da se otvori istraga i za ubistvo Dženana Memića tako da će to biti jedno od pitanja koje treba riješiti. Dakle, gdje se nalazi snimak s obzirom na to da smo danas čuli od svjedoka koji ga je skinuo na USB da je on to uradio i da ga je predao pripadniku MUP-a KS”, pojasnio je Feraget.

Kazao je da u svakom slučaju istragu vodi tužilac jer on zna na koji se na zakonit način izuzimaju i snimci videonadzora.

Hasan Dupovac (policajac) je svjedoku rekao da se ne brine, da će tužilac naknadno sve to obezbijediti. Jedan dio snimaka je kasnije izuziman u skladu sa zakonom, ali ja to ne mogu potvrditi za snimak sa kuće Šerifa Konjevića koji je za nas ključan. O tome sam prošli put govorio da postoje dvije kamere na ulazu koje gledaju jedna u drugu. Prema tome, na tim kamerama se mogao vidjeti i registarski broj kombi vozila. Danas smo čuli da se ne zna boja, što je vrlo važno jer je na Kantonalnom sudu Sarajevo rečeno da je Ljubo Seferović vozio plavi kombi, a danas smo čuli od svjedoka da je to mogao biti tamno plavi ili crni. Svako od nas ko i nije vještak isto može zaključiti da far koji je razbijen ne baca isti odsjaj kao onaj koji nije. Druga stvar koja je jako interesantna jeste da se spominje i Renault Clio i kako neko zna da je to bilo to vozilo ako se Alisa Mutap ničega ne sjeća?”, upitao je Feraget.

Podsjećamo, danas su u nastavku suđenja u predmetu “Zijad Mutap i dr.” za prikrivanje dokaza o načinu stradanja mladića Dženana Memića, svjedočila tri svjedoka o okolnostima izuzimanja snimaka sa kuće pjevača Šerifa Konjevića i rezidencije Kuvajtske ambasade koje je nalaze u Velikoj Aleji na Ilidži.

POVEZANA VIJEST

Ustanovljeno je, između ostalog, da su sa kuće Konjevića snimci izuzeti bez naloga te da su policajci rekli da će on naknadno biti nabavljen.

Na ročištu se kao svjedok trebao pojaviti i pjevač Šerif Konjević, sa čijeg video nadzora su snimci izuzeti, no nalazi se u inostranstvu.

Naredno ročište je 3. februara u 9 sati, kada će se pred Sudom BiH pojaviti pet svjedoka Tužilaštva BiH, među kojima i ljekari Hitne pomoći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare