Feraget: Neki od onih koji su zataškavali ubistvo su na predizbornim plakatima

Vijesti 08. sep 202210:39 1 komentar
N1

Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić za N1 je kazao da pojedinci "koji su odgovorni za zataškavanje ubistva Dženana Memića se nalaze na predizbornim plakatima". Feraget je uvjeren da i u slučaju Memić i Dragičević će pravda na kraju pobijediti.

Feraget je kazao da određene osobe koje su, kako kaže, učestovale u zastaškavanju ubistva Memića se nalaze na predizbornim plakatima, umjesto da su procesuirani.

“Neki od njih se nalaze na predizbornim plakatima”, kazao je Feraget.

Sistem čine ljudi, pojasnio je Feraget i dodao da je trenutna istraga u državnom tužilaštvu itekako bitna i značajna.

“Ovo sada po prvi put imamo odgovarajuće i adekvatne istrage u predmetu Dragičević koju vodi Ozrenka Nešković i slučaju Memić koju vodi uvaženi Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara. Ja bih rekao da mi nakon nekoliko godina provodimo zaključke iz Pribeovog izvještaja”, naveo je Feraget.

U istrazi koja se u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine vodi za ubistvo Memića, Feraget pojašnjava da je bitno da je među njima i istraga protiv Dalide Burzić, koja je kako kaže trebala ranije disciplinski odgovarati.

“Vrijeme prolazi, ali ne prolazi uzalud. Pravda ipak dolazi. Koraci koji su pred nama je jedna odgovarajuća istraga to je ona istraga koja prati okolnosti slučaja. Ona je adekvatna jer je cilj da otkrijemo nalogodavce zataškavanja ali i počinioce samog ubistva Dženana Memića”, rekao je Feraget.

Također, Feraget je podsjetio na raniju izjavu Zdravka Kneževića, tadašnjeg glavnog federalnog tužioca koji je, kako Feraget kaže izjavio da je “mafija bila jača”.

“Mi ne smijemo dopustiti da mafija bude jača od države”, naveo je Feraget.

Osim toga, Feraget navodi da je u trenutnoj izbornoj kampanji najbitnije da se priča o trećem stubu vlasti, pravosuđu jer kada ono bude nezavisno i profesionalno, što će prema riječima, nakon završetka slučaja Memić i Dragičević značiti da država funkcioniše u pravom smislu te riječi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare