Feraget: Podnio sam krivičnu prijavu protiv više od 40 osoba

Vijesti 02. feb 202111:21 > 12:35 3 komentara
N1

Porodica stradalog Dženana Memića danas se mirno okupila ispred zgrade Tužilaštva KS i zatražili ostavku glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija. Okupljenim se obratio i advokat porodice, Ifet Feraget.

“U odnosu na Dalidu Burzić ne postoji naredba o provođenju istrage. Postoji čitav niz razloga zašto tužitelj može biti suspendovan. Imamo pravo da se zapitamo da li svaki tužilac može dizati lažnu optužnicu. Ovdje se mora biti procesuirano, što ne znači da će biti kažnjeno”, kazao je Feraget novinarima i dodao:

“Tužioca je više i svi su morali biti procesuirani. Zahtijevamo odgovornost, dizanjem lažne optužnice niste sačuvali vrijeme koje vas štiti od progona. Pokazalo se da u ovom slučaju pravna država ne postoji”.

Kako kaže, pustit će Tužilaštvu BiH “da rade svoj posao”.

“Pustit ćemo Tužilaštvo BiH da u miru radi svoj posao, ovo je treći Sud koji se bavi ovim slučajem, a slučaj je takav da bi jedan pravnik bez puno iskustva ovo riješio za 30 dana. Ako istražujete i procesuirate organizovani kriminal, ne radi se tu više o saobraćaju i to je svima jasno.

Radi se o pokušaju da ubjiede sve nas da ne vjerujemo svojim očima, svom razumu nego njima. Ja sam krivičnu prijavio podnio protiv više od 40 lica, na broju jedan je Dalida Burzić”.

Još je kazao da tužioci nemaju pravo na specijalnu zaštitu.

“Više puta sam rekao da u tužilaštvima sjede kriminalci. Tužioci nemaju pravo na specijalnu zaštitu. Kao i svaki građanin mora odgovarati čim postoji osnov sumnje. U predmetu Dženan Memić niko ne kaže odakle zeleni kombi? Neka Dalida Burzić kaže s kim se sastajala na Vlašiću? Zašto je išla i sastajala se u Banjaluci”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare