Field: Britanija podržava sankcije SAD-a uslijed prijetnji po stabilnost BiH

Vijesti 05. jan 202220:37 1 komentar
N1

Nakon što su Sjedinjene Američke Države danas proširile sankcije na Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a uvele Alternativnoj televiziji u Banjaluci, na listi reakcija našla se i ona britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda.

Field je, naime, na Twitteru podijelio objavu Tarika Ahmada, ministra nadležnog za ljudska prava pri britanskom Ministarstvu vanjskih poslova te u potpunosti prenio njegove riječi.

“Velika Britanija pozdravlja današnje uvođenje sankcija SAD-a uslijed postojećih prijetnji po stabilnost BiH. Destabilizacija i korupcija predstavljaju prijetnju napretku ostvarenom u proteklih 26 godina. Velika Britanija će nastaviti raditi sa partnerima na pružanju podrške BiH”, napisao je Field.

Podsjetimo, SAD su danas uvele sankcije ATV-u zbog povezanosti sa porodicom Dodik, a Miloradu Dodiku su proširene zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti i kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnoj cjelovitosti BiH.

Sankcije su objavljene na zvaničnoj stranici Ministarstva finansija SAD-a.

Ubrzo nakon toga, zbog korupcije State Department je sankcije uveo i Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, njegovoj supruzi Tijani te Mirsadu Kukiću, predsjedniku Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare