Formira se komisija da istraži diplomu Sebije Izetbegović, Konakovićeva validna

Vijesti 10. nov 202215:32 7 komentara
N1

Senat sarajevskog Univerziteta danas je imao sjednicu koja je unaprijed izazvala veliki interes javnosti jer su raspravljali o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović i lidera stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj kazao je da je bilo dikusije i govora o dvije diplome, profesorice Sebije Izetbegović i gospodina Elmedina Konakovića.

“Bile su tretirane po zahtjevu trećih lica. Jedne od te dvije diplome sam potpisao ja, i nije bilo problema nakon Kantonalne uprave za inspekcije za poslove. Jedna je Elmedina Konakovića. Konaković danas nije raspravljan na Senatu kao diplomac ili postidoplomac jer je prije sjednice DIF odlučio da tu nema smetnje. Kada je diploma gospođe Izetbegović u pitanju, njen magistarski rad, Senat je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se u narednih mjesec dana formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak. Ima određenih nedosatatka koje nismo mogli ignorirati. Imaće pravo gospođa Izetbegović da da izjavu fakultetu i da imamo njeno izjašnjenje”, kazao je Škrijelj.

Istakao je da je ovo historijski važno, da Univerzitet nikoga ne napada i da žele skinuti hipoteku sa svojih pleća.

“Ako se uoče nedostaci oduzeće se diploma gospođi Izetbegović”, rekao je Škrijelj.

Dodao je da se ona uredno izabrala u akademska zvanja, ali da su uočeni neki nedostaci.

“Šta kao iz njoj poznatih razloga nije htjela pokazati dokumente. Na Medicinskom fakultetu se promijenilo pet dekana u pet godina. Ko nam garantuje da u mandatu nekog dekana ona nije predala taj papir koji nedostaje, dokaz o položenim ispitima. Nisam tu da optužujem, samo čekamo da utvrdimo činjenice”, zaključio je Škrijel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare