Forto: Diplomanti i magistranti Univerziteta u Sarajevu su najbolje što BiH ima

Vijesti 18. dec 202120:01 2 komentara
Vlada KS

Na svečanosti organiziranoj danas u Bosanskom kulturnom centru promovirano je 4.868 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti predstavljeno je 209 dobitnika posebnih priznanja – Zlatna značka, Srebrena značka i Povelja Univerziteta u Sarajevu. Zbog epidemioloških mjera svečanosti su prisustvovali dobitnici priznanja Zlatna značka, dok su dobitnici priznanja Srebrna značka i Povelja UNSA svečanost pratili online.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Rifat Škrijelj uručio je priznanja Univerziteta u Sarajevu najboljim studentima prvog i drugog ciklusa studija. Najbolji student prvog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 10,00 je Amar Kurić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolja studentica drugog ciklusa studija u 2021. godini sa prosjekom 9,98 je Adna Škamo sa Pravnog fakulteta.

Rektor Škrijelj na svečanosti je poručio da je osnovna misija i vizija Univerziteta u Sarajevu stavljanje mladog čovjeka u fokus saznanja i istraživanja, kako bi mogao odgovoriti na sve izazove sutrašnjice.

Putem video poruka, diplomantima i magistrantima lijepe želje i čestitke uputili su bh. zvaničnici, među njima premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS prof.dr. Aleksandra Nikolić.

“Diplomanti i magistranti koji izađu sa Sarajevskog univerziteta doslovno su najbolje što ima Bosna i Hercegovina. Zbog toga je strašno bitno da preuzmete tu odgovornost i povedete nas sve zajedno naprijed”, poručio je premijer Forto.

Ministrica Nikolić poručila je diplomantima i magistrantima da mogu računati na podršku Vlade i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

„Ministarstvo je opredijeljeno da u fokus svake od aktivnosti postavi mlade ljude, te podrži izvrsnost i marljivost svakog pojedinca, tima i institucije”, navela je u svom prigodnom obraćanju ministrica Nikolić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare