Forto i Mandić “ponovo” u školskim klupama

Vijesti 29. okt 202116:22 3 komentara
Facebook

Osnovna škola u sarajevskom naselju Šip počet će s radom 1. novembra. Kako su prošle sedmice obavijestili iz Vlade KS,  upisano je 90 učenika. Danas su školu posjetili Edin Forto, premijer KS i Srđan Mandić, načelnik Općine Centar. 

“Ne mogu da se ne sjetim vremena od prije 33 godine kad smo načelnik Mandić i ja dijelili školske klupe. Nismo mogli ni sanjati da bi nedaleko od naše Druge gimnazije zajedno sagradili jednu veliku školu. A sagradili smo je. Bez obzira na otrovnu dnevnu politiku, insistiramo na posvećenju djeci i gledanju samo i isključivo naprijed. Škola na Šipu počinje sa radom u ponedjeljak. Sretno đacima i njihovim roditeljima! Hvala ministrici Naidi Hota Muminović i svima koji su zaslužni za ovaj projekat”, napisao je premijer KS na Facebooku.


“Ovo je najbolja škola u koju sam ušao, sa izvanrednim arhitektonskim rješenjima”, kazao je ranije dekan Arhitektonskog fakulteta Erdin Salihović koji je i predsjednik Komisije koja će u narednih nekoliko dana okončati tehnički prijem objekta ove škole.

Podsjećamo, ranije je bilo najavljeno kako će škola početi s radom u septembru 2020. godine, a zatim u septembru ove godine, no to nije realizovano.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare