Forto o novim mjerama u Sarajevu

Vijesti 12. apr 202116:38 0 komentara
Vlada KS

Povodom blagog popuštanja mjera, premijer Edin Forto uputio je poruku stanovnicima Kantona Sarajevo u kojoj je, između ostalog, istakao kako smo svi vidjeli u proteklom periodu da očigledno, kada se svi dogovorimo i zajedno krenemo, možemo biti uspješni, saopćeno je danas iz Vlade KS.

“Poštujući mjere, značajno smo smanjili broj novozaraženih i očigledno je da sada možemo polako popuštati strogoću tih mjera, možemo polako otvoriti bašte, možemo napolju sjediti, družiti se, ali nikako u zatvorenom prostoru. Možemo ići u teretane, ali samo na individualne treninge”, podsjetio je premijer na neke od ublaženih mjera.

Naglasio je i kako nam je ovaj prethodni period pokazao da možemo sve kada hoćemo.

“Molim vas da budemo oprezni i da nam se ne ponovi ovaj treći val, val koji smo upravo prošli. Strašno je bitno, posebno za poslovnu zajednicu, da se vlasnici objekata strogo pridržavaju mjera, da oni i njihovi zaposlenici svojim primjerom daju do znanja gostima kako se moraju ponašati. Molim vas da nastavimo svi zajedno raditi i nakon ove krize kako bi naš poslovni i društveni život trpio što manje u ovoj pandemiji”, istakao je premijer Forto.

N1

Zamolio je građane da svima nama daju šansu da budemo uspješni, ne samo u vremenu najgore krize i stresa.

“Dajte nam da budemo uspješni, svi zajedno da se borimo da ostane ovako mali broj novozaraženih i u narednom periodu. Nemojte da dođemo u situaciju da opet svi zajedno moramo zatvarati objekte, da moramo opet uvoditi nove restrikcije. Disciplina i stalno podsjećanje na ono što smo prošli u prethodnom mjesecu, mora nam pomoći da nam se to opet ne ponovi. Živimo normalno, ali izrazito oprezno”, poručio je premijer Forto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!