Forto: Pomoći ćemo porodicama koje su u požaru u Buća Potoku ostale bez domova

Vijesti 20. avg. 202116:35 > 16:35
Podijeli:
Izvor: Vlada KS

Odmah po saznanju za požar u Buća Potoku, članovi Vlade i Skupštine KS su obišli taj lokalitet, a kako je izjavio Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo poduzimaju se aktivnosti s ciljem interventne pomoći porodicama koje su ostale bez domova.

“Sreća u ovoj nesreći je da niko nije povrijeđen. Odmah smo kontaktirali Civilnu zaštitu, humanitarne organizacije, a Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS je pripremilo poseban program pomoći za djecu. U toku je nekoliko aktivnosti kako bismo pomogli ovim ljudima koji su u roku od samo sat vremena ostali bez ičega. Mi moramo, kao zajednica, da im pomognemo odmah. Vlada je odredila osobu koja će koordinirati sa Općinom Novi Grad, koja je također reagovala, u pogledu osiguranja smještaja i svih životnih potrepština, bilo čega što im je potrebno u ovom momentu. Uzeli smo kontakte od svih porodica, a u narednim danima ćemo tražiti dugotrajna rješenja”, kazao je Forto.

Najavljeno je da će u narednim satima Vlada KS održati hitnu sjednicu povodom ove problematike.

“Vlada KS će odrediti interventna sredstva predviđena za ovakve situacije, te koordinirati zbrinjavanje porodica koje su izgubile sve u ovom tragičnom požaru. Najvažnije je da nema stradalih osoba. Zahvaljujem profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS koja je uspjela zaustaviti širenje požara na ostali dio naselja”, poručio je nakon obilaska Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar