Forto tražio od Schmidta smjenu Željke Cvijanović

Vijesti 12. apr 202218:09 0 komentara
F.Z./N1

Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo, sastao se danas s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Forto je insistirao da Schmidt smijeni predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog potpisivanja neustavnog, antidejtonskog zakona Republike Srpske o raspolaganju državnom imovinom.

„Visoki predstavnik ima obavezu da štiti mirovni sporazum i sankcioniše sve one koji rade na destabilizaciji i ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini. Nema više nijednog razloga za nekorištenje bonskih ovlaštenja“, rekao je Forto.

Forto je također tražio i garanciju OHR-a za provedbu izbora u Ustavom predviđenom roku ali i implementaciju njihovih rezultata.

„Za odgađanje izbora nema izgovora a pogotovo ne smije biti tolerancije međunarodne zajednice prema tom pitanju. Jasno je da onima protiv kojih su podignute optužnice pred domaćim sudovima i koji su predmetom sankcija na međunarodnom planu to odgovara i svako odgađanje izbora ima za cilj njihovo što duže zadržavanje na vlasti. Sve drugo je predstava za javnost.“

“Trojka”: Schmidt treba ukinuti Zakon o imovini RS i smijeniti Cvijanović

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!