FOTO/VIDEO Građani Sarajeva odaju počast velikom Balaševiću

Vijesti 20. feb 202120:00 > 20:03 0 komentara
N1

Građani glavnog grada Bosne i Hercegovine okupljaju se na paltou Skenderije kako bi odali počast preminulom umjetniku Đorđu Balaševiću.

Planiran je mini koncert za Đoleta, a  za one koji nisu u prilici doći na sam plato Skenderija, građani su pozvani na balkone, prozore. Građani Sarajeva su zapalili svijeće za Balaševića.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Na Skenderiji se nalazi reporterka N1 Adrijana Gavrić koja prati večerašnje okupljanje.

Okupljanje građana je planirano u 20 sati, ali građani već polako pristižu.

Nakon jučerašnje vijesti desetine građana Sarajevo je sinoć bilo na platou Skenderije u kojoj je Đole održao veliki koncert za pamćenje 1998. godine i prvi je srbijanski muzičar koji je nakon rata došao u Sarajevu i to je koncert održao dvije noći a sav novac otišao je u humanitarne svrhe.

#related-news_0

Cijela regija se oprašta od ovog velikog kantautora i pjesnika, a brojne radio satnice u BIH su danas cijeli dan puštali njegove pjesme.

Sahrana Balaševiću je planirana u ponedjeljak u njegovom rodnom gradu Novom Sadu, kad bi se trebao proglasiti i Dan žalosti.

Večeras je i sarajevska Vijećnica osvijetljena u čast preminulog umjetnika Đorđa Balaševića.

“Grad Sarajevo i njegovi građani opraštaju se od ovog velikog čovjeka, kosmopolita i izuzetnog umjetnika. Bio je poseban u svemu: muzici, ljudskosti, ali i istinskoj zaljubljenosti u naš grad”, naveo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svojoj objavi na Facebooku..

Istakao je kako je u vremenima najvećih iskušenja, cijelom svijetu pokazao svoju veličinu.

“Vjerujemo da nas on i u ovom trenutku vidi i čuje. Zato, želim mu u ime svih Sarajlija reći – HVALA TI ĐOLE! Svojim ćeš stihovima i muzikom živjeti vječno, a ovaj te grad neće zaboraviti”, napisao je Skaka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!