FUZIP: Bezuvjetno podržavamo rad svih pravosudnih i policijskih organa

Vijesti 03. jun 202110:06 1 komentar
N1

U sjedištu Federalne uprave za inspekcijske poslove tokom jučerašnjeg dana (2.6.2021. godine), po naredbi nadležnih pravosudnih organa, izvršene su službene radnje od strane pripadnika Federalne uprave policije u okviru kojih je obavljen pretres službenih prostorija koje koriste lica koja su predmet istrage.

“Iako su ovo teški trenuci za Federalnu upravu za inspekcijske poslove, ovaj organ bezuvjetno i permanentno podržava rad i aktivnosti svih pravosudnih i policijskih organa u BiH, i čvrsto smo uvjereni da će predmetne aktivnosti dovesti do jačanja povjerenja u institucije sistema, osnažiti sve inspekcijske organe, unijeti dodatni oprez i pojačati odgovornost i profesionalnost prilikom vršenja službenih radnji svih inspekcijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine”, naveli su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predata su tri inspektora FUZIP i vlasnik jedne trgovinske radnje.

Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela.

“Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuci tužilac, odlucit će o daljnjim mjerama. U toku dana u nadležnost KTKS bit će predati i ostali osumnjičeni koji su također uhapšeni u akciji ‘Kolonija’ a sumnjiče se za razbojništva, krađu, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno oružje”, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare