Gacko u aprilu zatrpano snijegom, kolaps na prevoju Čemerno

Vijesti 10. apr 202211:21 > 12:21 0 komentara
Radio Gacko

Gacko je osvanulo sa visokim snijegom, jakim snježnim padavinama, a sjeverozapadni vjetar koji puše brzinom od 3 do 5m/s pravi dodatne probleme u kretanju.

Oko 7:30 sati visina snježnog pokrivača u gradu je iznosila oko 12cm, ali je snijeg intezivno nastavio padati tako da je sada znatno viši.

U Putnoj službi Gacko su potvrdili da su mašine na terenu, ali je čišćenje otežano jer snijeg i dalje pada. Prema njihovim podacima visina snježnog pokrivača u pola 8, kod vijadukta na magistralnom putu M-20 Gacko-Čemerno, iznosila je 25cm, piše Radio Gacko.

Kako kaže rukovodilac ove Putne službe Momo Beatović do 4:00 sata jutros nije bilo većeg snijega, ali da je nakon toga počeo padati intezivno, tako da se skoro ne primijeti kada grtalica prođe.

Ipak, mašine su na terenu i omogućavaju saobraćanje koje jeste otežano, dolazi do povremenih zastoja, ali nije u prekidu.

Glavne gradske saobraćajnice su prohodne, ali trotoari se ne čiste, tako da je kretanje pješaka, uz slabu vidljivost zbog mećave, skoro nemoguće.

Nema informacija iz službi za održavanje kako napreduje čišćenje grada, jer se, kako su naveli na ovom portalu, nadležni u preduzeću Komus nisu javili na njihove pozive.

Radio Gacko
Radio Gacko
Radio Gacko
Radio Gacko
Radio Gacko

Na autobuskoj stanici su im potvrdili da je jutros gatački autobus za Trebinje krenuo po redu vožnje. Autobus Globtoura je stigao sa zakašnjenjem od tri sata. Autobus za Sarajevo također je prošao sa zakašnjenjem. Autobuska stanica još nije očišćena.

Trenutno je kolaps i na prevoju Čemerno.

U protekloj noći do kvara je došlo na dalekovodu Vrbica-Sastavci-Čemerno, potvrdili su u Elektro Gacku. Ekipa je na terenu i radi na otklanjanju kvara. Svi ostali dalekovodi u općini Gacko su pod naponom.

Snježne padavine, prema prognozama, na ovom području trebale bi prestati oko 17:00 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!