Ganibegović: “Trpio sam pritiske, tužilac Džermin Pašić mi je lupao šakom o sto”

Vijesti 15. okt 202116:21 > 16:21 3 komentara
Hasan Ganibegović (N1)

Ganibegović je još jednom, na pitanje advokatice odbrane Vasvije Vidović ustvrdio da je prije istrage trpio pritiske. Kako kaže, saslušavan je četiri puta, a poručivano mu je da će se njegov status riješiti - "Da li će biti svjedok ili optuženi?".

“Tužilac Džermin Pašić mi je lupao šakom o sto i otišao u SIPA-u, ostao sam sam sa saradnicom”, rekao je Ganibegović, te dodao da su pripadnici SIPA-e dolazili na vrata njegovoj supruzi.

U Sudu Bosne i Hercegovine završeno je ročište u aferi “Respiratori” na kojem je svjedočenje nastavio Hasan Ganibegović, bivši šef kabineta Fadila Novalića, premijera Federacije BiH.

Tužilac Mirza Hukeljić pojasnio je da svjedok nije imao prigovor na saslušanje, a samo ispitivanje od strane Tužilaštva u sudnici je dugo trajalo.

Sudija Branko Perić, inače član Vijeća reagovao je, kazavši da tužilac Hukeljić pokušava da diskredituje svjedoka.

“Ne želim da se zloupotrebljava ova sudnica”, rekao je Perić te pitao da li su ovim svjedočenjem potvrđeni navodi iz optužnice

Hukeljić je odgovorio da ne želi davati ocjenu, na šta mu je Perić odgovorio: “Ne možete reći jer niste dokazali niti jedan navod”, oštro je odgovorio Perić.

Tužilac je nakon ove konstatacije završio ispitivanje. Sljedeće ročište je zakazano za srijedu 20. oktobra, a svjedok će biti Edita Kalajdžić gerneralna sekretarka Vlade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare