Gas u RS nije poskupio

Vijesti 14. jul 202221:293 komentara
Podijeli:
Izvor: Izvor: N1

Direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek rekao je za RTRS da gas u Republici Srpskoj nije poskupio, te da će se pratiti kretanja cijena na berzi u narednom periodu.

Povodom informacije da dolazi do poskupljenja gasa u Federaciji Bosne i Hercegovine i informacija koje su iznijeli poslanici SDS-a, Elek je rekao da Republika Srpska ima direktan gasni aranžman sa Ruskom Federacijom, te da gas nije poskupio.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici usvojila je Informaciju o povećanju cijene gasa za treći kvartal ove godine u ovom entitetu.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je da je usvojena odluka o povećanju cijene gasa od 23,3 odsto.

On je pojasnio da se radi o direktnom zahtjevu za povećanje cijene od ruskog Gasproma prema sarajevskom Energoinvestu, koji je od Vlade hitno zatražio korekciju cijene.

Na ovu odluku federalne Vlade reagovala je saopštenjem članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević.

Pandurevićeva je navela da ova odluka pokazuje da, kako tvrdi, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nije dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine. Ona je navela da će sa ovim poskupljenjem cijena gasa u odnosu na decembar mjesec skočiti za više od 60 odsto, navodi RTRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar