Gasal Vražalica: Ako ne znate, sklonite se

Vijesti 06. apr 202112:34 > 14:05 4 komentara
N1

Maja Gasal Vražalica, jedna od organizatorki protesta u Sarajevu, medijima je pojasnila zbog čega se traži ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

“Zašto ostavke – u godinu i pol dana, nešto manje, vlasti nisu bile sposobne da nabave vakcinu za BiH. Ljudi sklonite se, ima neko ko će biti odgovoran, za sebe, i za građane BiH”, kazala je za N1.

“Jučer je ministar Mandić kao odgovorno lice za zdravstvo FBiH rekao da je pokušao, ‘znate ali ne može’. Ako ne znate, sklonite se. Ne možete biti primjer građanima i građankama ove države tako što ćete se sa građanima upoznati putem medija i zadići rukav da prvi primite vakcinu”, rekla je Gasal Vražalica.

VEZANE VIJESTI

Nemojte nam vrijeđati inteligenciju – poručila je tokom obraćanja medijima.

Građani Sarajeva blokirali su glavnu saobraćajnicu kod Parlamenta Bosne i Hercegovine u okviru protesta “Borba za život”. Kreću se s porukama: “Zaradite platu”, “PCR test obavezan za sve koji ulaze u BiH”, “Dosta je”, “Spavate li mirno”…

Velika grupa građana kreće se pješice dok ih prati kolona vozila. Oni će se kratko zadržati ispred zgrade Parlamenta BiH, a potom je planirano da se kreću prema zgradi Vlade FBiH.

Učesnici protesta stigli ispred Parlamenta BiH

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Tuesday, April 6, 2021

Podsjetimo, protesti su organizogavani zbog velikog broja umrlih građana od posljedica korona virusa, a organizatori su poručili kako traže ostavke Vijeća minsitara BiH i Vlade FBiH.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare