General Polutak: Za BiH nema važnijeg datuma od 25. novembra

Vijesti 25. nov 202113:21 0 komentara
N1

General Mustafa Polutak, predsjednik Skupštine SABNOR-a BiH, obratio se okupljenim na obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Mrkonjić Gradu, gdje je naglasio "da nije bilo odluka ZAVNOBiH-a, i priznanja tih odluka u AVNOJ-u, ne bi bilo referenduma i ne bi bilo priznate BiH, kao nezavisne države u okviru Evrope. Za Bosnu i Hercegovinu nema važnijeg datuma od 25. novembra, uz 29. novembar, koji je to sve potvrdio", naveo je, dodajući da su antifašisti danas nezadovoljni odnosu vlasti prema ovim idejama.

Antifašiste danas začuđuje i čini nezadovoljnim indolentan odnos zvaničnih institucija svih nivoa prema Danu državnosti BiH, istakao je Polutak.

“Kontinuirani nedolasci ovdje, u Mrkonjić Grad, u Sanski Most, Jajce pokazuju odnos zvaničnika svih nivoa vlasti, svo licemjerstvo sa kojim živimo i na kojima gradimo našu državu. Bez iskrenog i istinskog razumijevanja odluka ZAVNOBiH-a nema budućnosti ove zemlje. Jedino nadahnuti i osnaženi prošlošću, možemo živjeti u sadašnjosti, i planirati i graditi budućnost. ZAVNOBiH, prvi, drugi i treći, svjedoče da su jedina istiniska koheziona snaga koja može održati BiH –  jeste njeno antifašističko naslijeđe”, naglašava Polutak.

Svi oni koji antifašizam na bilo koji način marginaliziraju, rade protiv Bosne i Hercegovine, mišljenje je generala Mustafe Polutka.

Ponovio je svoj poziv vladajućim da se usmjere na principe ZAVNOBiH-a u svom djelovanju.

“Mi, antifašisti, sa ovog mjesta poručujemo zvaničnicima da temeljito prouče i shvate odluike ZAVNOBiH-a, i prvog i drugog i trećeg, i da u duhu tih odluka, u zakone unesu sve to i da to provode. Kada to učine, naša BiH će biti sretnija, bogatija, sa boljim izvorima za budućnost. Tada će se u nju vraćati, a ne odlaziti iz nje”, zaključio je predsjednik SABNOR-a BiH u svom obraćanju povodom Dana državnosti BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!