Generalni sekretar SBB-a: Neka Dodik bude “neutralan”, ali BiH neće i ne smije

Vijesti 02. mar 202216:07 > 16:08 0 komentara
SBB

"Bosna i Hercegovina neće, ne može i ne smije biti neutralna kada je u pitanju brutalna ruska agresija na nezavisnu i međunarodno priznatu državu Ukrajinu. To trebaju znati svi, i Milorad Dodik koji traži našu neutralnost, ali i svaki drugi političar ili funkcioner koji radi za račun i interese neke druge države", rekao je generalni sekretar SBB-a Amer Kapo, reagirajući na današnju sjednicu Predsjedništva BiH.

Navodi da je BiH prije 30 godina, jednako kao i Ukrajina danas, doživjela brutalnu agresiju, a 1995. godine u Srebrenici je počinjen genocid nad Bošnjacima.

“Imajući takva iskustva na umu, traume, ogromne žrtve i rane, ali i želeći biti dio zapadne civilizacije, modernog i civiliziranog svijeta, što svakako i jesmo, Bosna i Hercegovina otvoreno staje na stranu Ukrajine i vrlo jasno i glasno se protivi agresiji Rusije i svakom malignom uticaju te države na BiH, Zapadni Balkan i bilo gdje drugo u svijetu. Neka Dodik bude ‘neutralan’, ali Bosna i Hercegovina neće i ne smije. Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu je dio obaveze civilizirane Evrope i Zapada, pa tako i svih nas”, zaključio je Kapo.

Transkript sa prekinute sjednice Predsjedništva otkriva šta je Dodik govorio

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!