NSRS: Glamočak optužio ukrajinsku vlast da se postavila cirkusantski

Vijesti 03. mar 202213:14 > 13:24 5 komentara
N1

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o pitanju boraca Vojske Republike Srpske biće održana u srijedu 9. marta sa početkom u 12 sati, dogovoreno je danas na skupštinskom kolegijumu.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak je rekao da je na kolegijumu bio jedinstven stav za sazivanje ove posebne sjednice.

Na press konferenciji je bilo i riječi o tome što je Generalna skupština UN-a  jučer usvojila rezoluciju protiv Rusije, a koju je podržala i Srbija. To je komentarisao i Glamočak.

“To su odluke i stavovi država u momentima okolnosti kakve jesu i treba razumjeti i Srbiju i Rusiju i Ukrajinu. Svi ti stavovi, a i moj lični je da se što prije rat okonča. Najodgovornijom smatram ukrajinsku vlast koja se na neki način cirkusantski postavila. Ima susjeda veliku Rusiju, dugo godina su bilu u zajedničkoj državi i da nisu imali sluha da urede te međusobne komšijske pa onda i političke odnose, nego su svoje ljude uveli u u to, i sad neka traže izlaz iz problema“, naveo je Glamočak.

Crnadak je podržao stav Srbije u UN-u.

“Ključno pitanje je da li i NSRS podržava stav Dodika i da li se treba protiviti Srbiji i pridružiti zemljama poput Sjeverne Koreje”, stav je potpredsjednika PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare