Glavni federalni tužilac se sastao s Memićem i Feragetom

Vijesti 29. sep. 202116:08
Podijeli:
Izvor: F.Z. / N1

Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se danas u prostorijama Tužilaštva Federacije BiH sa Murizom Memićem, ocem smrtno stradalog Dženana Memića i njegovim punomoćnikom advokatom Ifetom Feragetom.

Tema sastanka bila je rad na predmetu o istrazi smrti Dženana Memića, te utvrđivanju eventualne odgovornosti pojedinih osoba koje su ranije radile na ovom predmetu, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva FBiH.

U saopćenju se navodi da je Federalno tužilaštvo FBiH zauzelo stav da Tužilaštvo BiH treba preuzeti predmet i istražiti način stradanja Dženana Memića, s obzirom na to da je već zasnovalo nadležnost u predmetu protiv većeg broja prijavljenih ili već optuženih osoba za koruptivne radnje u istrazi o stradanju Dženana Memića.

Federalno tužilaštvo FBiH smatra da se odluka protiv većeg broja prijavljenih osoba, među kojima su i tužioci, treba donijeti u što kraćem roku, imajući u vidu Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća iz 2019. godine, prema kojoj se sve prijave, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom u radu,  navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar