Glavni tužilac Tužilaštva BiH: Provjere za Kajmaković i druge iz Sky aplikacije

Vijesti 26. sep 202218:29 1 komentar
Milanko Kajganić
Milanko Kajganić (BIRN BiH)

Milanko Kajganić, v.d. glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine za N1 je komentarisao uvođenje američkih sankcija mnjegovoj kolegici tužiteljici Diani Kajmaković.

Kajganić je za N1 kazao da su protiv Kajmaković, ali i svih ostalih tužilaca Tužilaštva BiH koji se spominju u Sky aplikacijama među kojima su i Dubravko Čampara i Oleg Čavka u toku istražne radnje.

Kada je riječ o Kajmaković on je ponovio ranije stavove.

“Otvoren je predmet na kojem rade dva tužioca i oni provjeravaju sve eventualne koruptivne povezanosti kolegice Kajmaković sa pojedinim kriminalnim grupama i pojedincima iz organizovanih kriminalnih grupa. Kolege tužioci će uzeti u obzir navednu odluku organa SAD-a i mogu da navedem da sam ja početkom godine otvorio predmet u kojem se nalaze lica koja su po bilo kojem osnovu u zadnjih nekoliko godina stavljene na liste sankcija , između ostalog i SAD-a, i da na tom predmetu zajedno sa kolegama iz SAD-a povjeravaju navode i zajedno prikupljamo eventualne dokaze o koruptivnim aktivnostima”, kazao je Kajganić.

Na kraju, Kajganić je kazao da će o Kajmaković svoj sud dati i VSTV i njegov Ured disciplinskog tužioca.

Podsjećamo, Kajmaković je zbog spominjanja u presretnutim komunikacijama unutar Sky aplikacija završila na američkoj crnoj listi.

SAD uvele sankcije Diani Kajmaković

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare