Gotovo sa blokadom / Tegeltija: Donosićemo samo one odluke u interesu građana

Vijesti 03. nov 202122:55 > 22:55 4 komentara
REUTERS/Lisi Niesner

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da će on i ministri iz Republike Srpske učestvovati u radu Savjeta ministara i donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana Republike Srpske, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.

– Na taj način mi želimo da pokažemo da ne blokiramo rad Savjeta ministara, već da nisu stvorene pretpostavke za odlučivanje u skladu sa odukom Narodne skupštine Republike Srpske – pojasnio je Tegeltija.

On je naveo da je za sutra zakazana redovna sjednica sa dnevnim redom koji je predviđen za sjednicu koja je trebalo da bude održana u julu, ali da je sasvim sigurno da ne postoje uslovi za donošenje bilo kakvih odluka, te da srpski ministri neće podržati nijednu tačku predloženog dnevnog reda.

– Sutra treba da bude održana sjednica Savjeta ministara koja je bila zakazana za 29. jul, ali sam je otkazao u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je definisala da, dok traje kriza u BiH, ministri iz Republike Srpske neće učestvovati u donošenju odluka – rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, u skladu sa tom odlukom nisu zakazivane sjednice Savjeta ministara, ali u skladu sa Poslovnikom o radu Savjeta ministara da bi se mogla zakazati nova sjednica mora biti zaključena prethodna koja je bila zakazana za jul.

– Što se tiče samog dnevnog reda, on je bio utvrđen za sjednicu u julu sa 50 tačaka ali još nismo sigurni šta će se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice, jer su već u toku današnjeg dana iz pojedinih ministarstava upućeni zahtjevi za povlačenje njihovih tačaka sa predoženog dnevnog reda, kao i što je neizvjesno da li će sjednica uopšte biti održana sutra, jer su me dva ministra od tri iz reda bošnjačkog rada obavijestila da ne mogu prisustvovati sjednici – naveo je predsjedavajući Tegeltija.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare