Govedarica: Dodiku ne smeta bošnjački novac ako njim treba dobiti izbore

Vijesti 13. jan 202213:43 2 komentara
Saopćenje

"Najava Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine da će Elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije hidroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana Republike Srpske", poruka je Vukote Govedarice, člana Predsjedništva SDS-a.

“Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje Republike Srpske samo nekoliko dana nakon Dana RS najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs Republike Srpske. Ovdje se ne radi se o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji Republike Srpske koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina. Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog ‘patriotizma’ i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam”, rekao je Govedarica.

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom Republike Srpske koje traje već 16 godina i, kako tvrdi, lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da se danas prodaju akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

“Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njim treba dobiti izbore“, naglasio je Govedarica.

Poručio je da ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama.

“Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim općinama i Dodik mora znati da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju“, zaključio je Govedarica.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare