Građani Breze zabrinuti: Ako se uruši potporni zid, bićemo odsječeni (FOTO)

Vijesti 31. maj 202208:57 > 09:35 1 komentar
N1

Mještani brezanskog naselja zaustavili su jučer radove na rekonstrukciji klizišta. Razlog je, kako navodi Nijaz Hasić, što sumnjaju da se radovi izvode po planiranom projektu. Izvođač se povukao te je ponovo jutros nastavio radove.

Naime, kako je Hasić pojasnio za N1 krenula je rekonstrukcija klizišta te su se mještani pobunili zatraživši informaciju da li se radovi izvode po projektu. Međutim, odgovor nisu dobili.

“Tražimo da inspektorat Zeničko-dobojskog kantona dođe i utvrdi da li se radi po tenderu, odnosno po projektu. Odgovor resornog ministra nismo dobili. Izvođač radova je pokupio mašine i otišao. Sada to ne liči ni na šta, bolje da nisu ništa uradili. Uništena nam je pješačka staza”, kazao je.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Mještani su nam kazali da se plaše da se uruši potporni zid, prilikom čega bi se urušila postojeća saobraćajnica a time bi komplet Breza te Vareš bili odsječeni od svijeta jer ne postoji alternativna putna komunikacija.

Također, Hasić nam je kazao da su se obratili i načelniku Breze Vedadu Jusiću i da im je on rekao da je sve u redu i da nema nikakvih problema.

Mještani su također zabrinuti jer im je, kako kažu, uništena i pješačka staza kojom su se mogli kretati, a sada je to nemoguće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare