Građani dolaze na termin revakcinacije u Zetru, a vakcina nema

Vijesti 23. jun. 202110:11 > 10:233 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Određenoj grupi građana Sarajeva 22. i 23. juni su navedeni kao datumi revakcinacije ili druge doze vakcine protiv COVID-19. Dio njih je došao u Zetru, ali tamo neće primiti vakcinu.

Kako je saopšteno 20. juna – proces vakcinacije i revakcinacije je obustavljen jer su utrošene sve raspoložive količine vakcina, a proces je obustavljen do sljedeće isporuke.

Reporter N1 televizije Faruk Zametica posjetio je dvoranu Zetra, i zatekao je nekoliko osoba kojima na papiru stoji današnji datum kao termin revakcinacije.

Tvrde da nisu dobili poziv, ali im je na papiru naveden današnji ili jučerašnji datum.

Kako je ranije rekao Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo, nova isporuka vakcina za KS se očekuje danas, 23. juna.

VEZANE VIJESTI

Distribucija prema kantonima ovisit će od dužine provjere od strane Agencije za lijekove BiH. Ukoliko serija bude ista, mogu se odmah distribuisati i bile bi raspoložive do kraja naredne sedmice. Ukoliko ne bude ista onda je potrebno sačekati da se uradi analiza od strane Agencije.

“Potrebno je naglasiti da revakcinacija Pfizer vakcinom ne mora biti na tri sedmice, nego i na šest sedmica. Nastojat ćemo čim zaprimimo vakcine da obavijestimo naše sugrađane i sugrađanke , kao i sve druge vakcine koje zaprimimo odmah ćemo pozivati na primarnu vakcinaciju”, naglasio je u izjavi za N1 Spahić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar