Građani Istočnog Sarajeva danas izlaze na proteste: Nemamo vode i po osam sati

Vijesti 05. okt 202108:19 1 komentar
N1

Građani Istočnog Sarajeva danas organizuju proteste na parakingu Doma zdravlja s početkom u 17:30 sati zbog redukcija vode u opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža koje traju od jula ove godine.

“S obzirom da su građani već treći mjesec suočeni sa problemom vodosnadbijevanja, te da su ih nadležni samo paušalno obavještavali o tome koja su potencijalna rješenja, i kada će se prestati sa svakodnevnim redukcijama koje traju i do 8 sati dnevno, organizovan je protest na koji su pozvani direktor Vodovoda, gradonačelnik, načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, a sve kako bi se obratili građanima i dali odgovore na pitanja kako, ko i šta dalje. Na protestu će organizator u ime nezadovoljnih građana uručiti nadležnima zahtjeve koji se odnose na hitno rješavanje pitanja urednog vodosnadbijevanja, pokretanja nadzora nad zakonitosti poslovanja Vodovoda i zaštitu svih izvorišta namijenjenih ljudskoj upotrebi”, kazali su organizatori.

Zamolili su sve građane koji žele učestvovati na protestu da poštuju naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije za vrijeme pandemije corona virusom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare