Građani I. Sarajeva: “Što oni laju, neka laju. Slabiji vazda laju”

Vijesti 09. jan 202311:54 5 komentara
N1

U Istočnom Sarajevu danas se obilježava Dan Republike Srpske - 9. januar, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Pitali smo građane tog grada, šta za njih predstavlja obilježavanje 9. januara, te kako komentarišu da on vrijeđa druge narode.

Za Mirka Kovačevića 9. januar znači “pobjedu srpskog naroda”.

“Dobili smo Republiku što je nikad nismo imali. Izvojevali smo to i svaka nam čast. Nikakve to uvrede nema, nas je toliko puno bilo ovdje. Još nas je više bilo. Ja sam od 1965. u Sarajevu. Znate li koliko je tada bilo komplet Srba, to niko nije tragao za tim. E, sad smo dobili tu Republiku da je čuvamo kao dva oka u glavi”, rekao je Kovačević.

Još jedan njegov sugrađanin je sretan što se danas obilježava 9. januar u Istočnom Sarajevu.

“Ovo je super. Drago mi je što se održava u našem gradu Istočnom Sarajevu. Svi smo zadovoljni i oduševljeni. Obavezno ću prisustvovati defileu. Ovaj dan za mene predstavlja slobodu srpskoga naroda“, istaknuo je.

Mišljenja je da obilježavanjem nema uvrede za druge narode.

“To mene uopšte ne interesuje. Mi njima dole ništa ne smetamo, i ne ogovaramo, a što oni laju, neka laju. Slabiji vazda laju”, kazao je on.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je još jednom naglasio da “postupci i aktivnosti vlasti Republike Srpske kojima se obilježava i slavi Dan Republike Srpske 9. januara mogu imati posljedice”.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 09. januar, Dan entiteta Republike Srpske proglasio neustavnim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare