Građani Mostara spremaju kolektivnu tužbu zbog upada huligana

Vijesti 26. apr 202119:14 2 komentara

Građani Mostara spremaju kolektivnu tužbu zbog upada huligana, saznaje N1. Kako je grupa od 50 muškaraca u vrijeme policijskog sata neometano prošla centralnu gradsku saobraćajnicu? Pola sata prije ponoći i napravila nerede. Oštetila imovinu. Ugrozila živote građana, u MUP-u HNK ni danas nismo uspjeli dobiti odgovor.

Osim, da nisu na vrijeme reagovali incidenti bi bili još teži.

“Od pedesetak izgrednika, uhapšeno ih je deset. Jedna osoba je prema biltenu MUP-a teze ozlijeđena. No u SKB Mostar kažu da je, nakon obrade u Centru urgentne medinice, puštena kući. Izgrednici će za početak platiti 1.000 KM kazne za kršenje javnog reda i mira. I mandatnu kazanu za nepridržavanje policijskog sata. O kaznenoj odgovornosti odlučiće istraga”, kaže Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Nije prvi incident “Ultrasa”

Ovo nije prvi incident ovih huligana. Osobe su od ranije poznate policiji. Za razilku od GO HDZ, koji je cijeli događaj prešutio, izgrede je najoštrije osudio gradonačelnik Mostara, Mario Kordić. Ipak danas će reći kako se radilo o sukobu navijačkih skupina. Iako je u jučerašnjem saopštenje osudio divljanje huligana. I napad na privatnu imovinu i građane Donje Mahale.

U SDA s druge strane jasno poručuju da ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru. Koji se dovodi u vezu s navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekuju konkretne mjere i sankcije. Zbog niza propusta u radu MUP-a HNK traže ostavku ministra Slađana Bevande. Iz kluba Bošnjaka i GV Mostar slične osude. Naredna sjednica biće posvećena sigurnosnoj situciji.

Zastupnik u kantonalnoj skupštini Aner Žuljević smatra kako su osude bitne, kao i javno distanciranje. Jer ovo nisu navijači, smatra on.

Građani Mostara spremaju kolektivnu tužbu

Žuljević, koji je i delegat u u Federalnom domu naroda podvlaći da je vrijeme za pooštravanje sankcija. Ali i izmjene krivičnog zakona.

Dozajamo kako se sprema i kolektivna tužba građana Mostara zbog pretrpljenog straha, ozljeda i uništavanaja privatne imovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare