Građani Sarajeva o najhladnijoj noći: “Minus će ubiti bacile”

Vijesti 25. jan 202211:44 > 12:50 1 komentar

Izuzetno hladna noć je iza građana BiH. Jutros oko -16, dok će danas najviša dnevna biti oko -5 ºC. Građani Sarajeva na niske temperature reaguju različito. Dok se neki raduju zimi, drugi izražavaju nadu da će imati grijanja tokom nje. Grad je skoro pa pust, a oni koji su morali izaći napolje, toplo su se obukli.

Pročitajte još

“Ništa ljepše nema od minusa, zbog virusa, zbog svega. Mi smo u Sarajevu navikli na to. Sjećam se kada smo išli u gimnaziju bilo je -25 i svi smo išli pješke, po snijegu”, prisjeća se Sarajlija.

“Šta da kažem, januar je mjesec… mora biti hladno”, govori još jedan naš sagovornik.

“Neka malo ubije bacile ove, neće nas korona onda. Grijem se na pelet, puno je poskupio ovih mjeseci. Sada je sve preskupo”, naglašavaju nam.

“Kraj peći, kraj grijalice nije hladno”, govori kroz smijeh Sarajka.

“Grijem se na plin, nemam problema, nadam se da ih neće ni biti”, dodaju nam.

No, građane brine problematika oko grijanja u Sarajevu. Podsjećamo, KJKP “Sarajevogas” saopštio je da je ograničena isporuke gasa od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, koja nije dovoljna za snabdijevanje svih kupaca u Kantonu Sarajevo.

Iz Energoinvesta su odgovorili da su 22. januara obavijestili Sarajevogas i Toplane da su spremni naručiti dodatne količine gasa za šta je potrebna saglasnost i narudžba Sarajevogasa, ukoliko ne postoje druga alternativna rješenja zagrijavanja. Rok je bio danas do 8 sati.

Na upit N1 iz Energoinvesta su odgovorili da nisu dobili odgovor odnosno da se Sarajevogas i Toplane nisu pismeno izjasnili nakon čega bi se naručila dodatna količina gasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare