Građani Sarajeva ogorčeni izjavama Zorana Milanovića (VIDEO)

Vijesti 07. dec 202114:48 3 komentara
N1

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, već određeno istupima vrijeme šokira bosansko-hercegovačku, ali i širu javnost. Njegove posljednje izjave o tome kako, zbog genocida u Srebrenici, treba izmisliti novi naziv za teže zločine, ali i one u kojima poistovjećuje Sarajevo sa Baščaršijom, nažalost, nisu iznimka. Ipak, bile su dovoljan povod da na ulicama Sarajeva pitamo građane šta misle o izjavama hrvatskog predsjednika. Naišli smo na izuzetno oštre komentare.

“U principu mi se gadi. Kad ga pogledam – gadi mi se, imam nadražaj na povraćanje. Od njega, njegovih izjava i njegove politike – ako se to može nazvati politikom. Jad, bijeda, gorčina, prostakluk koji je daleko od mene. Kad ga vidim ja promijenim kanal”, govori nam građanka Sarajeva.

“Ma grozno, šta ću drugo reći. Svi smo za njega navijali, a sad je tako sram nas koji smo za njega navijali”, dodala je još jedna ogorčena građanka.

 

“Iznenađen sam, ja ne mogu da vjerujem da to on govori, stvarno ne znam šta da kažem”, govori nam Sarajlija.

“Bruka, oduvijek je on takav bio, samo što se krio. On mrzi Bošnjake, ne može ih očima vidjeti”, mišljenje je još jednog upitanog građanina.

“Strašno, strašno, negativno, mi nismo zaslužili od njega to!”, poručuje nam Sarajka.

“Nije to moje da komentarišem, on je sve rekao. Njegov komentar ne treba komentarisati nikako. A i prijašnje njegove izjave o sapunu i nekom kupanju.. on je izgleda najpametniji na svijetu”, komentar je Sarajlije na aktuelne, ali i one malo starije izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare