Građani Stoca proveli besanu noć, mnogi jutro dočekali u automobilima

Vijesti 23. apr 202208:26 0 komentara
N1

Sinoćnji zemljotres koji je snažnbo pogodio Bosnu i Hercegovinu nije se osjetio samo u našoj zemlji već i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a s obzirom na to da je epicentar bio između Ljubinja i Stoca na tom području su pričinjenije materijalne štete, a u Stocu je potvrđena i prva žrtva kao i nekoliko povrijeđenih osoba. Ekipa N1 jutros se javila iz Stoca rekavši da grad nije spavao sinoć, ali da je to slučaj i sa svim ostalim područjima u kojima su mještani panično i u strahu tražili sigurnije mjesto nakon snažnog podrhtavanja tla.

Zemljotres je trajao do 20 sekundi iako mnogi misle da je to bilo mnogo duže s obzirom na to da građani kažu da nikada nisu osjetili jače podrhtavanje tla.

U Stocu je sinoć preminula i 27-godišnja djevojka na čiju se kuću obrušila ogromna stijena. Zadobila je teške tjelesne povrede, prevezena u bolnicu u Mostar, ali uprkos velikim naporima ljekara da je održe u životu, mlada Stočanka je podlegla povredama.

Njeni roditelji i sestra su prošli sa lakšim tjelesnim povredama, a cijelo jutro se od stradale djevojke opraštaju mnogi koji su je poznavali, ali i oni koji nisu, ali saosjećaju sa porodicom.

Također, u Dom zdravlja Stolac su se javili brojni građani sa napadom panike, ali i oni koji su zadobili lakše tjelesne povrede.

Novinarka N1 je istakla i to da je nakon sinoćnjeg snažnog uslijedio niz manjih zemljotresa, ali su građani Stoca također u 2:00 i 4:00 sata ujutro mogli osjetiti dva ponovo jača zemljotresa.

Pričinjene su materijalne štete koje se i dalje zbrajaju, ali prema prvim procjenama, one nisu velike te je uglavnom riječ o obrušavanju fasada.

Ljudi su u panici bježali iz domova i zgrada, a na ulicama je bio veliki broj okupljenih.

Mnogi su proveli noć u vozilima iz straha da se vrate u svoje domove.

U Ljubinju koji je također bio epicentar nije bilo povrijeđenih niti stradalih. Zemljotres također nije pričinio veliku materijalnu štetu, ali osim privatnih objekata, oštećenja su vidljiva i na zgradama Općine i bolnice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!