Građani u strahu, psi lutalice okupirali Srebrenicu

Vijesti 30. jun 202212:03 2 komentara
N1

U Srebrenici posljednjih mjeseci vlada prava najezda pasa lutalica koji postaju sve veći problem i opasnost po građane posebno u noćnim i jutarnjim satima.

U proteklih nekoliko dana, kako saznajemo, zabilježeno je nekoliko napada pasa lutalica na ljude u Srebrenici.

Jedan mladić je prije nekoliko večeri bježeći od čopora pasa skočio u fontanu koja se nalazi na trgu u centru Srebrenice, a spasila ga je drugarica koja je slučajno naišla i automobilom rastjerala pse.

Podsjetimo, Opština Srebrenica je prije nekoliko godina formirala azil za pse lutalice čiji rad osim Opštine podržavaju i neke strane organizacije. Azil je smješten u Nacionalnom parku Drina, što je, kako navode Srebreničani, poseban problem i više pasa je oko azila te u samom gradu nego u azilu.

Cuke Cuke
N1
N1
N1
Cuke Cuke
N1
N1

A, upravo iz tog azila su nedavno ukradeni solarni paneli, baterije i konvertor. Policijski službenici PU Srebrenica podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osobe V. S. iz Srebrenice.

Srebreničani navode kako žive u strahu od pasa lutalica koji su okupirali grad, a da nadležni uprkos reakcijama građana ne reaguju s obzirom na to da se trenutno bave borbom za dominaciju u vrhu opštinske zakonodavne vlasti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare