”Građani žele da se liječe u Općoj bolnici iako nema kapacitete kao KCUS”

Vijesti 10. maj 202112:16 > 12:17 0 komentara
N1 / Faruk Zametica

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" danas bilježi 155 godina svoga postojanja.

Više od stoljeća i pol ova bolnica liječi svoje bolesne, a generacije uposlenika i bolesnika se smjenjuju zajedno tugujući i radujući se. Vihori ratova, nesreća, bolesti, prolazili su ovim prostorima a bolnica je stajala ponosno i pružala uvijek nadu onima koji su bolesni koji pate kojima je teško“, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Ismet Gavrankapetanović.

Na današnji dan izražavam zahvalnost svakom zaposleniku Opšte bolnice Sarajevo, a građanima grada Sarajeva i BiH obećavamo da ćemo uvijek postojano, stručno i predano, postujući našeg učitelja Hipokrata, služiti bolesnom. U to ime danas se sjećamo svih zaposlenika koji su predano radili 155 godina na ovom mjestu životima svojim svjedočeći pripadnost najsvetijem zanimanju“, istakao je.

N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica
N1 / Faruk Zametica

Gavrankapetanović je uradio i komparaciju o prijemu u bolnicu od aprila prošle godine i aprila ove godine, te rekao da je prijema u bolnicu u aprilu 2020. bilo 96, a ove godine je bilo 934. Govoreći o broju pregleda, u prošloj godini je bilo više od 5.000 a u aprilu ove godine više od 27.000. Broj poroda u aprilu 2020. bio je 3, a sada 107.

Gavrankapetanović se na kraju svoga obraćanja zahvalio svim zaposlenicima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, te rekao da su sve vrijeme predano radili te da je to odanost njihovom pozivu.

Osnovni razlog zašto smo odabrali ovaj poziv je da služimo bolesnom“, istakao je.

Prisutnima se obratio i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić koji je rekao da Sarajevo ima sreću da ima dvije bolnice, što se pokazalo kao spasonosno rješenje – u vrijeme rata u BiH, ali i sada tokom pandemije koronavirusa.

N1

Svjedočio sam u toku pandemije da naši građani naglas govore da žele da se liječe u ovoj bolnici, iako ova bolnica nema kapacitete kao KCUS. Želim da se zahvalim svim doktorima, medicinskim radnicima, koji su pomogli da se izborimo u ovoj pandemiji. To su naši istinski heroji i ovo se odnosi na sve zdravstvene institucije“, kazao je Vranić.

Želio se u svome obraćanju prisjetiti i medicinskih radnika koji su izgubili bitku sa korona virusom, za koje je istakao da nisu ustuknuli, iako su znali s čim se bore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!