Gradonačelnica Sarajeva sa načelnicima: Očistiti i urediti Spomen park Vraca

Vijesti 17. jun 202113:46 1 komentar
Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić Londrc sastala se danas sa sa načelnicima općina Centar i Novo Sarajevo, Srđanom Mandićem i Hasanom Tanovićem i obišla Spomen park Vraca. Pokrenuta je inicijativa da se očisti, uredi, ali i da Grad dobije nadležnost kako bi se brinuo, održavao i vratio nekadašnji sjajni izgled ovom nacionalnom spomeniku.

“U vrijeme kad većina govori o onome po čemu se razlikujemo, mi govorimo i ulažemo u ono što nam je zajedničko. Nakon pribavljanja potrebnih saglasnosti, predložit ću Gradskom vijeću da se ovaj spomen park – muzej na otvorenom, neprocjenjive vrijednosti, pridruži JU Muzeji Grada”, navela je gradonačelnica Sarajeva.

Kompleks na Vracama ima svoju simboliku, ljepotu i važnost, istaknula je ona, te je krajnje vrijeme da oživimo jedan od najvećih simbola otpora i borbe građana protiv fašizma.

N1 je ranije objavio video na kojem je vidljiv zapušten Spomen park Vraca, a generalno građani Sarajeva se posljednih mjeseci žale na nečist grad i odvoz smeća. Iz KJKP Rad ranije je rečeno kako su imali problema sa mehanizacijom, ali i ljudstvom. Zbog toga smeće nije odvoženo danima iz novih kontejnera, a radnici su jedan period rukama vadili smeće iz tih kontejnera jer im vozila nisu radila.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare