Gradonačelnik Fuad Kasumović potpisao odluku o poskupljenju vode u Zenici

Vijesti 01. nov. 202114:023 komentara
Podijeli:
Fuad Kasumović
Izvor: Fuad Kasumović (Foto: N1)

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kako je i najavio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, potpisao je Odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JKP "ViK" Zenica - potvrdio je Feni glasnogovornik Gradske uprave Grada Zenica Dino Pašalić.

“Valja istaći da će i uprkos poskupljenjima, cijena vode za kategoriju domaćinstva, sve do 1. januara 2023. godine, u Zenici biti najjeftinija u BiH. Moguće da se taj trend nastavi i nakon 2023. godine, u zavisnosti hoće li u međuvremenu u drugim gradovima, također, dolaziti do poskupljenja cijena vode”, naveo je Pašalić.

Gradsko vijeće Grada Zenica, na sjednici održanoj u četvrtak, sa deset glasova za i pet suzdržanih, odbilo je podržati prijedlog odluke Nadzornog odbora JP ViK Zenica za poskupljenje usluga. Za usvajanje te odluke bila je potrebna natpolovična većina od 16 glasova, dok je podršku za njeno usvajanje dalo samo 10 vijećnika.

Poskupljenje vode realizirat će se sukcesivno, u četiri godine te će u konačnici, 2025. godine, to poskupljenje iznositi 80 posto.

To znači da bi, a po izračunu iz tog preduzeća, građani čiji su računi do poskupljenja iznosili prosječno 12 KM, mogli plaćati uvećane račune za vodu za oko 9,7 KM. Računi za privredne subjekte bit će uvećani za 120 posto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar