Gradonačelnik Goražda: Brojni građani pitaju zašto ne mogu gledati N1

Vijesti 01. sep 202215:00 0 komentara
N1 BiH

Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović, obratio se redakciji N1 televizije povodom nezadovoljstva njegovih sugrađana zbog ukidanja signala N1 na kablovskom operateru Moja TV.

Imamović je istakao kako ga od jutors kontaktiraju brojni građani, pogotovo pripadnici treće životne dobi, pitajući zbog čega ne mogu gledati N1.

“Ja kao gradonačelnik protivim se takvom vidu ukidanja, bez najava, bez ranijih priprema, bez nekakve solidarnosti u okviru kolega novinara i da se na takav način pristupa ovome”, rekao je Imamović.

Naveo je za N1 da “određeni broj stanovnika na to gleda kao na jednu političku kampanju, te da im je posebno sada, kada počinje predizborna kampanja, nejasno zbog čega i na koji način se to radi”.

Podsjetio je kako je N1 televizija bila prisutna na važnijim dešavanjima u Goraždu, prateći i Festival prijateljstva, pokušaj nametanja rukovodstva u firmi Ginex, prvomajske proteste kao i razna javljanja uživo.

Napominje da je građanima Goražda koji cijene slobodno novinarstvo, stalo da imaju jednu cjelovitu sliku Bosne i Hercegovine.

Smatra da je “kontraproduktivno se na taj način odnositi prema građanima”, što bi, kako kaže, “Moju TV sa takvim pristupom dovelo do pada”. Ističe kako su “građani su direktno najavili da će odjaviti Moju TV”.

Poručuje da je “nedopustivo da se u 21. stoljeću ima takav odnos prema novinarstvu smatrajući da je nastala direktna informativna blokada te da su njegovi sugrađani navikli na zdravorazumski, kritički osvrt objektivnog novinarstva”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!