Gradonačelnik Mostara o incidentima: Nedopustivo da se tako nešto dešava

Vijesti 26. apr 202112:50 2 komentara
N1

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić komentarisao je danas navijačke nerede koji su se desili u subotu naveče u Mostaru te rekao kako je ranije osudio taj incident i da nije imao još priliku otići u naselje Donja Mahala gdje se indicent i desio.

Nažalost nisam imao priliku otići do tih građana. Poslao sam poruku da mi je žao i osudio sam cijeli taj incident. Po izvještaju našeg MUP-a, to nisu bili ciljani upadi u kuće, već su ti ljudi kolateralna šteta. Nedopustivo da se tako nešto dešava, ali evo šta je tu je“, poručio je Kordić.

Sankcije trebaju. Ne ulazim u zakonske procedure, ali izgleda da nam fali malo strogoće u cijeloj priči. Znate da je Engleska bila kolijevka huliganizma i uspjeli su to riješiti. Prepisat ćemo neke modele, ali pretpostavljam da ta priča ide sa federalne razine, pa na županijsku pa gradsku“, istakao je gradonačelnik Mostara.

Podsjetimo, ekipa N1 juče je posjetila Mostar i naselje u kojem se desio incident. Od mještana smo saznali neke informacije.

U subotu oko 23 sata u ulici Donja Mahala skupina od 50-ak huligana – navijača Zrinjskog – sukobili se sa mještanima i tada je došlo do velikog incidenta. Kako govore mještani, čuli se pucnjevi, vidjeli su kamenice, a i ekipa N1 je zabilježila ostatke nereda u Donjoj Mahali, odnosno krv i ostatke baklji.

Do sada je identificirano deset sudionika ovog incidenta, isto toliko je privedeno i nad njima se vrši kriminalistička obrada a jedna osoba je ozlijeđena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare