Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović podnio ostavku

Vijesti 07. okt 202113:20 > 13:27 1 komentar
Dalibor Pavlović (Foto: Slobodan Vasković blog)

Dalibor Pavlović podnio je danas ostavku na funkciju gradonačelnika Prijedora.

On se oglasio saopštenjem sa javnost.

“Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane. ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđannjima. omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila mogu da uzdrmaju odnos povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika”,  saopštio je Pavlović.

Istakao je da je za devet mjeseci rada stabilzovao budžet grada Prijedora.

“Јa sam sa svojim timom iz deficita od 4,2 miliona KM i 1,1 milionskih sudskih presuda uspio da stabilizujem budžet i isplatim sve obaveze koje je grad imao”,  dodao je Pavlović.

Izvinio se “svojim sugrađanima koji su osjetili nelagodu” zbog njega, a zbog, kako je naveo “nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije kojoj ništa nije sveto”.

“Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške, obećavam da ću nakon funkcije ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajaću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim puten nanesena”, naveo je Pavlović.

Prema Zakonu, izbori bi trebalo da budu održani u roku od 90 dana, ali ne prije 30 dana.

Podsjetimo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, čiji Pavlović član, dao mu je rok do 12 sati danas da podnese ostavku zbog skandala s objavljenim fotografijama. Pavlović je rekao kako je riječ o fotomontažama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare