Grahovac: Dodik se vrti u krug, gdje su dosad rezultati njegove hajdučije?

Vijesti 10. nov 202121:13 > 21:39 1 komentar
Blagoje Grahovac
Blagoje Grahovac (N1)

Blagoje Grahovac, general u penziji u večerašnjem Pressingu je govorio i o potezima Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine navodeći da se on samo vrti u krug, da neće formirati vojsku Republike Srpske te upitao gdje su dosad rezultati njegove hajdučije.

Grahovac je istakao da na Balkanu postoje dva problema. Kako kaže, ratne partije drže vlast i tako će sve biti dok Srbija ne doživi katarzu.

“Političke snage u Srbiji se nisu profilisale pa shodno tome ne znam ko bi mogao zamijeniti predsjednika Aleksandra Vučića kojem prognoziram još pola godine da će biti na vlasti. Ova vlast ubija. Zamijenit će ga antifašistički ustanak naroda”, kazao je Grahovac.

Pitali smo i ko će zamijeniti trojicu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine (Željko Komšić, Šefik Džaferović, Milorad Dodik)?

“Motka građana! Bez motke nema zamjene”, kratko je kazao.

Komentarisao je i poruke koje su poslane iz Amerike.

“Mislim da je Gabriel Escobar poslao jednu odličnu poruku. Zahvalio se građanima, a nijednom državnom organu na gostoprimstvu. To znači vi koji vodite BiH razmišljajte gdje ste vi u tome. Povratit će se Amerika na Balkan, ali ona ima univerzalne principe, a to znači poduzmite nešto građani i vi. A to u BiH podrazumijeva da ovu trojicu građani moraju politički anestezirati”, naveo je Grahovac.

Istakao je da će i Milorad Dodik biti zaustavljen jer on, kako je kazao Grahovac, svoje poteze i izjave zasniva na lažima.

“Nedavno je bila jedna izjava, a to je da neće građani srpske nacionalnosti u vojsku BiH i da je to jedan od razloga zašto će da izvuče vojsku u BiH. A s druge strane imate činjenicu da se za vojnike prijavilo pet i po puta više Srba, dok se za oficire prijavilo njih pet puta više. Dodik se vrti u krug kao pile u kučini šta je dalo rezultate to što je pokušavao, gdje je dosad rezultat njegove hajdučije”, upitao je Grahovac.

Dodao je da saglasnost za osnivanje vojske Dodik neće dobiti ni u institucijama Republike Srpske.

“To tvrdim. Ima jedna greška i na nivou BiH u vezi sa knjiženjem imovine. Zar je moguće da se opterećuju time da uknjiže državnu imovinu na državu. Zašto ne uknjiže na lokalnu samoupravu i da tada počne briga o državnoj imovini. To je greška da bude na državi jer se opet odlučuje na vrhu i šta onda ostaje lokalnoj zajednici – ništa”, poručio je Grahovac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare