Grahovac: Nema te sile koja građane BiH može uvesti u rat

Vijesti 10. nov 202121:29 > 21:39 0 komentara
N1

Blagoje Grahovac, general u penziji u večerašnjem Pressingu je govorio je o trenutnoj političkoj situaciji navodeći da ne postoji nijedna mogućnost da bude rata u Bosni i Hercegovini.

Naveo je da nema potrebe da se poziva na pojačavanje vojnih snaga u distriktu Brčko.

“Nema potrebe jer u BiH rata nema. To što govore sada političari to je fraza, a rata neće biti jer nema više te sile koje građane BiH mogu uvesti u njega. Mogu pojedinci ili grupe praviti ekscese, ali građani BiH rat ne žele jer su prevareni, zloupotrijebljeni, osiromašeni i ozlojeđeni. Treba mobilisati vojsku za rat, ko će to uraditi – niko. Da neće možda Milorad Dodik ili Dragan Čović'”, istakao je Grahovac.

Naveo je da je sigurnosno stanje u BiH stabilno.

“Ti koji koriste ratni vokabular i huškaju na rat, kada biste im ispitali imovinu utvrdili biste da je ona nezakonito stečena. Da li neki radnik, službenik ili seljak ovdje priča o ratu – naravno da ne nego političari i oni koji prave karijere u institucijama, otimaju tuđu imovinu, najčešće državnu”, naglasio je.

Pitali smo da li postoji mogućnost da Rusija u BiH može potaći nerede isceniranim događajima?

“Incidenata sigurno može biti, ali građani ne ulazite vi u to, o tome neka državne vlasti brinu. Incidenti mogu biti, ali rata ne, pobogu kakav rat. To su potpuno sulude misli”, dodao je.

Istakao je i to da Rusi neće pokušati napraviti vojnu bazu na teritoriji BiH.

“U to sam siguran. Džaba im i Milorad Dodik i svi ostali. Neće ni NATO ni niko praviti vojnu bazu jer BiH nije u ratnom riziku. Građani neće u rat, kreću se slobodno, komuniciraju međusobno, imaju biznise, privređuju. Rusija će sigurno podržati Dodika da kavgu zameće, ali džaba im je”, poručio je Grahovac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!