Grigorije i predstavnici pravoslavnih crkava pozvali na vakcinaciju

Vijesti 12. nov 202121:02 0 komentara
Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj Foto:eparhija-nemacka.com

Pravoslavna episkopska konferencija u Njemačkoj pozvala je ljude da se vakcinišu i time spriječe dalje širenje koronavirusa. U saopštenju Eparhije diseldorfske i njemačke navodi se da "potpuno svjesni svoje odgovornosti pred Bogom i vjernicima, koji u nas imaju povjerenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete".

Iz Eparhije poručuju da, u cilju sprječavanja daljeg širenja koronavirusa, svi građani treba da se podvrgnu vakcinaciji, kako bismo mogli da “uživamo u onoj slobodi za koju smo stvoreni: da istinski tvorimo zajednicu”.

“Ono što smo doživjeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mjera za sprječavanje širenja virusa i da se vakcinišemo. Virus neće sam od sebe nestati sa ovoga svijeta; ne, moramo aktivno da dejstvujemo protiv njega, svim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju – a trenutno se čini da je vakcinacija najbolje među njima”, navodi se u saopštenju.

Članovi Eparhije, prema saopštenju, donijeli su ovakvu odluku potpuno svjesni svoje odgovornosti.

“Potpuno svjesni svoje odgovornosti pred Bogom i vjernicima, koji u nas imaju povjerenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete. Naš hitni poziv ne odnosi se svakako samo na pravoslavne hrišćanke i hrišćane, već na sve ljude, jer korona virus ne razlikuje narode i religijsku pripadnost. Vakcinacija ne treba da zaštiti samo nas, već je ona čin naše ljubavi prema bližnjima. A naša je obaveza da ovu ljubav prema bližnjima stalno pokazujemo, vjerni zapovijesti našega Gospoda, koji će ponovo iznova biti rođen: „Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe”, zaključuje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!