Grigorije: Mladen se nije ubio zbog svoje krhkosti, već zbog naše surovosti

Vijesti 30. okt 202215:06 3 komentara
N1

Vladika Grigorije objavio je na društvenim mrežama video u kome priča o slučaju samoubistva Mladena Dulića (22) iz Laktaša, koji je ismijan prilikom razgovora za posao na jednoj benzinskoj pumpi, zbog čega je, kako se sumnja, kasnije počinio samoubistvo.

Mladić iz Laktaša koji je imao samo 22 godine i koji je htio da se zaposli kako bi pomogao svojoj porodici, oduzeo je sebi život zbog ismijavanja okoline i korisnika društvenih mreža.

„Njegovoj tragičnoj smrti prethodilo je naše ruganje, naš bezosjećaj na njegovu muku. Važno je da budemo puni osjećaja, saosjećaja i da nikada ne smijemo biti bezosjećajni, jer to može da ima strašne posljedice“, poručio je vladika pa dodao da krhkost nije znak slabosti, a osjetljivost nije mana.

„Mladen se nije ubio zbog svoje eventualne krhke prirode, već zbog naše surovosti i nemilosrdnosti“, rekao je vladika.

Podsjetimo, Mladen Dulić je ismijavan i sniman kamerom tokom prijavljivanja za posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama. Motiv samoubistva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtjevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži. Ova tragedija šokirala je Bosnu i Hercegovinu i region. Iza Mladena su ostali otac Dragan, majka Biljana, sestra Dragana sa porodicom, baka Obrenka, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare