GSS u “akciji spašavanja” u Zavodu Pazarić

Vijesti 28. dec 202120:02
Podijeli:
Izvor: GSS Sarajevo

Ekipa Gorske službe spašavanja Sarajevo danas je priredila trenutke radosti za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Pripadnici GSS-a su im dostavili novogodišnje poklone spuštanjem niz zgradu jednog od objekata Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

“Koliko posebne radosti je samo stalo u Javnu ustanovu Zavod Pazarić zahvaljujući posjeti vrijedne ekipe Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo. Naime, da nisu samo spremni spašavati živote, nego donositi i radost onima koji trebaju podršku drugih potvrdili su organiziranjem dostavljanja novogodišnjih slatkih poklona i to spuštanjem niz zgradu jednog od objekata ustanove. Djeda Mrazovi, hrabri ‘Gorštaci’ su uz pomoć vrijedne ekipe brojne poklone spustili niz zid i uručili korisnicima”, saopćili su iz GSS-a Sarajevo.

Kako su pojasnili, najljepši način da se završi godina jesu dobra djela prema onima koji trebaju pomoć, a najljepša nagrada je široki i iskreni osmijeh pun zahvalnosti i ljubavi koji se dobije zauzvrat.

“Zbog poštivanja epidemioloških mjera odlučili smo organizirati akciju dostave paketića i kroz spuštanje niz objekat,te na taj način ‘spasiti i poklone’ za ove dobre ljude koji žive u Zavodu. Uspjeli smo ovako uručiti paketiće bez okupljanja velikog broja ljudi. Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo uz pomoć društveno odgovorne kompanije HIFA-OIL, organizovala je podjelu ovih paketića. Pored 150 novogodišnjih paketića, obezbijedili smo i higijenske potrepštine neophodne Zavodu i njegovim korisnicima. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem sjajnom partneru koji je podržao našu inicijativu dodjele paketića te se radujemo budućoj saradnji. Želimo korisnicima i uposlenicima sretne novogodišnje praznike dok koračamo zajedno brže, više i jače ka 2022. godini”, objavili su iz GSS-a Sarajevo.

U znak zahvalnosti direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić gostima je uručio rukotvorinu korisnika uz zahvalnicu, dok su prigodnim programom ovu vrijednu ekipu nagradili i članovi art sekcije JU Zavoda Pazarić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar