Gudeljević odgovorila: Da li će građani ostati bez mogućnosti dobijanja pasoša?

Vijesti 24. mar 202211:52 0 komentara
N1

Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dušanka Majkić, delegat iz reda SNSD-a postavila je pitanje hoće li građani Bosne i Hercegovine krajem marta, odnosno jula mjeseca, ostati bez mogućnosti za izdavanje pasoša, ličnih karata i vozačkih dozvola, zbog isticanja ugovora koji su na snazi.

Ministarica civilnih poslova, Ankica Gudeljević odgovorila je da je Ministarstvo obavijestilo Vijeće ministara BiH da je potpisan ugovor sa kompanijom ”Muehlbauer”, čime je izdavanje ličnih dokumenata osigurano do 2026. godine.

“Redovito smo tražili informacije o ovom pitanju kako bi se državljanima i dalje osiguralo uživanje prava na osobne dokumente. Što se tiče nabave obrazaca putnih isprava IDDEEA je obavijestila da je 22.3.2022. u Banjaluci potpisan okvirni sporazum između IDDEEA- i Muehlbauer i osigurane su putne isprave za građane BiH naredne četiri godine”, rekla je Gudeljević.

Ugovor za nabavu obrazca za lične karte i vozačke dozvole ističe krajem ove godine, a iz IDDEEA-e su kazali kako će raditi na tome da se blagovremeno riješi i ova stavka.

Podsjetimo, građani BiH su ranijih godina imali više puta problema s dobijanjem ličnih dokumenata. Loptica je prebacivana između IDDEEA-e, kompanije Muehlbauer i nadležnih.

Prepreke ili prevare u izdavanju bh. pasoša

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!