“Guten Morgen meine Liebe, Draško”: Banjalučki odbornik progovorio na njemačkom

Vijesti 31. maj 202210:55 > 12:29 2 komentara
Screenshot

“Guten Morgen meine Liebe”, obratio se odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluke. Time je Stanić aludirao na skorašnju posjetu Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske.

“Guten Morgen, meine Liebe, meine Schatzi, Schmidt me zamolio da pozdravim sve odbornike, pošto nije imao prilike da razgovara sa svima, nego samo sa gradonačelnikom”, rekao je Stanić na početku obraćanja. Stanić je dodao da je sa njim samo gradonačelnik Draško Stanivuković imao priliku razgovarati.

Dodao je, potom, kako odbornici još uvijek nisu imali priliku “vidjeti izvještaj o neradu gradonačelnika”.

Na to mu je Stanivuković odgovorio da prije takvih pozdrava Stanić treba da se pobrine da im još neki funkcioner ne ode u zatvor.

“Ja vas molim, možete samo dići ruku i aplaudirati”, rekao je Stanivuković o svom radu, na šta je Stanić krenuo tapšati.

Gradonačelnik Banjaluke je potom podsjetio na besplatne udžbenike, otplate dugova, budžet…

“To su velike i značajne stvari. Tako da slobodno možete pričati o radu. Velika stvar je da gospodin Schmidt ode i pokloni se spomeniku 12 beba, to je diplomatija”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je dodao da na takvu demokratiju može biti ponosan, prenosi BL Portal.

Povezane vijesti

Podsjetimo, Stanivuković je prvi zvaničnik iz RS kojemu je visoki predstavnik Christian Schmidt stigao u posjetu.

Kako su saopštili nakon sastanka, razgovaralo se o ekonomskim temama, projektima, zadržavanju mladih na ovim prostorima, a susret je inicirao Schmidt.

Stanivuković je tom prilikom izjavio kako se sa Schmidtom “sastao u istom svojstvu kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Porfirije”, dok je Schmidt izrazio želju za ponovnom posjetom Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare