Hadžiahmetović: Radimo na saniranju šteta od poplava

Vijesti 19. nov 202114:37 0 komentara
N1

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, obratio se javnosti vezano za saniranje šteta od poplava koje su zadesile Kanton Sarajevo početkom novembra. 

“U proteklom periodu sam imali aktivnosti na saniranju šteta nakon poplava. Radimo na saniranju. Ova vanredna situacija koja je bila ipak je prošla dobro, nije bilo ljudskih žrtava. Minimizirali smo štetu jer je Kantonalni štab civilne zaštite zajedno sa općinskim službama imao dobru komunikaciju. U jednom periodu smo donijeli jednu odluku a to je da se proglasi stanje prirodne nesreće”, kazao je između ostalog Hadžiahmetović.

Vlada će iz svojih sredstava nešto uraditi, kako bi se pomoglo, najavio je, dodavši da se radi na procjeni šteta.

“Nakon što se procjene sumiraju, vidjet ćemo koliko je to sredstava”, istaknuo je.

Direktor uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić, kazao je da se radi o razdornim poplavama, prema nekim mjerenjima nije zabilježeno da je rijeka Željeznica imala toliko vodostaja od kad se rade mjerenja.

Podsjetimo, velike poplave su pogodile Sarajevo i okolicu početkom novembra. Najteže je bio pogođen Rajlovac i Osijek. Mještanima je pričinjena velika materijalna šteta na njihovim objektima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!